Škola fotografije Davorina Dinića

Vaša ulaznica u svet fotografije!

Davorin Dinić i UNBOX Hab inovativnih edukacija, zbog velike zainteresovanosti, a u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, organizuju unapređenu, treću po redu, Školu fotografije Davorina Dinića!

Ovaj kurs je inovativan, interaktivan i veoma praktičan način da zakoračite u svet ozbiljne fotografije i namenjen je svima koji žele da unaprede svoje znanje i ovladaju veštinama korišćenja fotoaparata i obrade fotografije.

Sadržaj kursa

2 meseca deljenja znanja, susreta, druženja

4 onlajn radionice

Interaktivne radionice u trajanju od po 2 sata desiće se u onlajn okruženju, tako da možete da pratite i uključujete se iz udobnosti vaše fotelje gde god da ste 🙂 Ove radionice biće snimljene tako da ukoliko ne stignete na neku ili želite da ih pogledate ponovo imate tu mogućnost i nakon završetka kursa.

2 radionice uživo

Praktične radionice ili kako mi volimo da ih zovemo tereni održaće se uživo na otvorenim lokacijama u Nišu i trajaće više sati. Ovi susreti su super da se uživo upoznate sa ostalim polaznicima iz grupe, ali takođe da na svojoj opremi probate različite tehnike u društvu ostalih fotografa koji će vam dodatno pomoći.

Izložba na kraju kursa

Bitno nam je da kroz kurs naučite stvari koje nisu dobre samo za vašu privatnu arhivu, nego i koje možete da pokažete vašim prijateljima. Najbolje fotografije polaznika napravljene u toku trajanja kursa izradićemo u velikom formatu i izložiti u neformalnom okruženju, a ujedno i napraviti mini žurku uživo kao završnicu kursa.

Zadaci između radionica

Pošto se radionice dešavaju jednom nedeljno, a kako biste znanje stečeno na njima mogli da dodatno isprobate i sami, između svake radionice dobićete kreativni zadatak koji nije mnogo zahtevan i za koji ćete već na sledećoj radionici dobiti komentare od predavača.

Konsultacije sa predavačem

Tokom trajanja kursa predavač vam stoji na raspolaganju za dodatne konsultacije u vezi kupovine opreme, priče o kreativnim idejama i novim tehnikama, tu je da vas posavetuje oko unapređenja vaših prethodnih fotografija i pogura vas da sve naredne budu još bolje 🙂

Zatvorena grupa polaznika

Na početku kursa, radi lakše komunikacije i koordinacije, napravićemo zajedničku grupu sa svim polaznicima kursa. Ova grupa će i tokom a i nakon kursa biti odlično mesto gde ćete moći da razmenjute ideje, iskustva, pitate jedni druge za komentare o vašim fotografijama i slično...

Predavač

Davorin Dinić

Davorinove fotografije su obišle svet!

Zvezde na Tari
Pošta
Mesec
Vatromet
Jezero
Šarganska osmica

Program kursa

Šta, kad, gde, kako?

ONLAJN: Uvod

 • Predstavljanje plana rada škole
 • Pregled i zajednička dekonstrukcija ranijih radova polaznika
 • Osnove fotografije

UŽIVO: Rad na terenu

 • Značaj fotografske opreme i upoznavanje sa osnovnom opremom za izradu fotografija
 • Tehnički zahtevi i izazovi u fotografiji
 • Osnove kompozicije

ONLAJN: Kompozicija

 • Predstavljanje koncepta kompozicije u fotografiji
 • Značaj rasporeda elemenata u kadru i njihov odnos
 • Frejming
 • Pravilo trećine
 • Perspektiva
 • Linije vodilje

ONLAJN: “Sveto trojstvo fotografije”

Upoznavanje sa pojmovima

 • ISO
 • Otvor blende
 • Brzina zatvarača

i njihova upotreba i značaj u fotografiji.

UŽIVO: Rad na terenu

 • Kreativno izražavanje kroz fotografiju
 • Koncept vizualnog pripovedanja i fotografska dramaturgija

ONLAJN: Osnovna obrada fotografije

 • Rad sa programom Adobe Lightroom
 • Digitalna obrada fotografija
 • Upoznavanje sa RAW fajlovima i njihovim mogućnostima
 • Unapređivanje kvaliteta fotografije
 • Celovita i parcijalna obrada fotografija

Cena kursa

Broj polaznika je ograničen, zato iskoristite priliku i prijavite se odmah!

NA RATE

15.000 RSD

Za plaćanje u 3 rate od po 5.000 RSD redovna cena kursa je 15.000 RSD. I rata se plaća do datuma početka kursa, II rata do 3. radionice, III rata do 6. radionice.

U CELOSTI

12.000 RSD

Za plaćanje u celosti do datuma početka kursa umesto redovnih 15.000 RSD cena je 12.000 RSD. Plaćanje se vrši uplatom na žiro račun.

EARLY BIRD

10.000 RSD

Za plaćanje u celosti koje se desi do 30. septembra nudimo specijalan popust od 20% na cenu kursa i ona onda iznosi 10.000 RSD umesto redovnih 12.000 RSD.

Prethodni polaznici kursa

Šta kažu i kakve su fotke napravili za vreme kursa?

Kurs fotografije Davorina Dinica pamtim kao jedno vrlo pozitivno iskustvo. Davorin je dokazao da je sjajan predavač koji vrlo lepo ume da prenese svoje znanje. Atmosfera na kursu je bila sjajna, upoznala sam ljude koji dele moju ljubav prema fotografiji i zaista smo uživali u predavanjima i primenjivanju naučenog. Ovaj kurs predstavlja odličnu osnovu ne samo za one koji bi se fotografijom bavili amaterski, već i za potencijalne profesionalne fotografe.

Tamara Petković

polaznica ŠFDD 2018.

Prezadovoljan sam kursom, Davorin je sjajan predavač i iza sebe ima puno fenomenalnih fotografija. Uz njegove domaće zadatke ulazak u svet fotografije postaje mačiji kašalj. Preporučio bih svakome ko je na početku ili malo zašao dalje u fotografiju zato što bi sa Davorinom prošao put od samog foto aparata, preko osnova fotografije na kojima se zasniva svaki foto aparat ili mobilni telefon danas do digitalne obrade fotografija. Meni je puno značio jer me je Davorin na kursu prošetao kroz većinu žanrova fotografije kroz domaće zadatke i na kraju sam se pronašao u pejzažnoj fotografiji. Napravio sam dosta dobrih fotki koje možete videti na mom IG profilu @justZdravko

Aleksandar Zdravković

polaznik ŠFDD 2018.

Ukoliko želite da razumete svetlost i mehaniku fotografije, kompoziciju i stilove, i obradu kako bi vaš rad izgledao još bolje, a da se pri tome jako lepo provedete i upoznate zanimljive ljude koji dele vašu strast, Davorinova škola fotografije je pravo mesto za vas.

Nikola Stanković

polaznik ŠFDD 2018.

Zanimala me je fotografija i pre nego da krenem na kurs sada naših drugara i talentovanih kreativaca iz Unbox. Za mene lično fotografija je nešto što koristim da se opustim i zabeležim uspomene i momente koje mi mnogo znače. Na kursu možete naći neke nove prijatelje, neke nove kolege i razmeniti svoje znanje za novo nepoznato ili manje poznato kao nekad sličice. 🙂 Osim lepih fotografija koje ćete praviti svojim prijateljima ili porodici, možda pronađete svoj novi poziv u budućnosti. Pored lekcija i puno slikanja, znanje koje dobijete od Davorina je nešto što će vas motivisati da budete bolji svaki put kada maštate o nečemu novom, nebitno da li je to makro fotografija, 360 stepeni, portret nekih prelepih plavih očiju... Garantovano ćete uživati, a ja sa sigurnošću mogu da kažem da jesam!

Želimir Krstev

polaznik ŠFDD 2018.

Prijavi se za kurs, jer broj mesta je ograničen!

Prijavu za kurs možeš uraditi popunjavanjem onlajn formulara, pozivom na broj telefona ili putem SMS-a i Viber-a.

Za dodatna pitanja i informacije stojimo vam na raspolaganju!

TELEFON :

+381 63 20 66 99

EMAIL :

office@unbox.rs

Dodatne informacije

Često postavljana pitanja

Koja oprema mi je potrebna za kurs?

Za terene i zadatke, preporuka je da imate minimalno poluprofesionalni DSLR fotoaparat, međutim ukoliko to nije slučaj možemo vam pozajmiti neki od naših fotoaparata na terenima.

Za onlajn radionice neophodno je da imate kompjuter ili laptop računar sa prosečnim specifikacijama (preko koga ćete pratiti radionice) i kamerom i slušalicama sa mikrofonom radi lakše komunikacije sa predavačem.

Koja je dinamika rada škole?

Radionice se dešavaju jednom nedeljno i traju oko 2 sata.

Za zadatke između radionica će vam biti potrebno minimalno još 30-60 minuta.

Tereni odnosno radionice uživo traju do 3 sata.

Da li se na kraju škole dobija sertifikat?

Da, svi polaznici koji uspešno završe školu fotografije će dobiti sertifikat UNBOX Haba.