Naša priča

Svi znamo stanje u školstvu: slaba opremljenost škola, slaba motivacija nastavnika, bez individualnog pristupa niti kod učenika kojima je potrebna pomoć da nauče redovno gradivo, niti kod posebno nadarene dece. O tome po kakvim programima i iz kakvih udžbenika se uče kao i zastarelim metodama podučavanja da i ne govorimo. Hab inovativnih edukacija biće mesto na kome će učenici svih uzrasta moći da uče drugačije: pomoći ćemo im da prepoznaju svoje talente, razviju ih i ponudićemo im sve ono što bi škola 21. veka morala da im ponudi, a u Srbiji izostaje.

Ko smo mi?

Naš hab je prostor za učenike i učenje. Dok je Deli kuća za mlade preduzetnike i kreativce, Hab inovativnih edukacija biće prvo i jedinstveno mesto koje će okupljati entuzijaste sa obe strane katedre u zajedničkom cilju da što samostalnije uče i razvijaju svoje lične veštine i znanja. Šta je više super od OpenSpace-a u kome možete da svoje potencijale razvijete do maksimuma?

Očekujemo da ćemo od prvog dana otvaranja haba imati veliko interesovanje i učenika i roditelja i nastavnika iz različitih niških škola. U to smo sigurni na osnovu iskustava koje smo imali u nekoliko pilot projekata koje smo sproveli sopstvenim snagama. Naši programi sastojaće se od pojedinačnih predavanja, promocija, kurseva i edukativnih radionica, ali i #OpenSpace termina kada će učenici iz različitih škola, iz Niša i okoline, moći da posete naš hab. Kontakte koje smo već napravili svojim radom, kao i kontakte koje ćemo tek ostvariti putujući po južnoj Srbiji i prezentujući programe našeg haba iskoristićemo da učinimo da hab nikada ne bude ni bez učenika ni bez novih i inovativnih načina za edukaciju. Verujemo da će naš rad i iskustvo koje želimo da delimo najbrže učiniti da se novine i inovacije u obrazovanju rašire i iznutra promene zastareli obrazovni sistem u našoj zemlji.

Naša misija

Želimo da napravimo mesto na kome će naša deca moći da probaju različita čuda koja postoje u obrazovanju, a inače nisu dostupna u školi. Pokazati im kako rade roboti, kako se crta sa 3D olovkom, kako da koriste edukativne video igre u učenju. Omogućiti im da isprobaju i nadograde svoje veštine i motivisati ih da sami izaberu svoj put. Takođe pokušaćemo da približimo nove načine učenja deci iz ruralne sredine.

Prezentacija organizacije "Nauči Me"

Nauči me

Da biste videli prezentaciju kliknite ovde.

Presentation of NGO "Teach me" Niš

Teach me

Take a look at presentation by clicking here.

Upoznajte ljude sa kojima sarađujemo

Članovi haba, tim, mentori...

Pridruži se
jovana.jovic_

Jovana Jović

YouthVibes.rs
sonja_dakic

Sonja Dakić

#proizvod
yic_milance

Milan Stojiljković

#tim
yic_vladica

Vladica Jovanović

#finansiranje
srdjan_plavsic

Srđan Plavšić

#kreativnost
yic_aleksandar

Aleksandar Gligorijević

#logistika
yic_tijana

Tijana Banović

#marketing
yic_milan2

Milan Petrović

#projekti
yic_dragana

Dragana Tomić Pilipović

#zajednica
bty

Biljana Nikolić

#institucije
yic_ana

Ana Veljković

#učeničke kompanije