Stavi svoj grad na mapu!

Organizacija

Nauči me

Kategorija

Radionioce

Učesnici

Still no participant

Iskutva

Still no reviews

Voliš da fotkaš? Zanima te da naučiš više o 3D modelovanju i štampi? Prijavi se na ovu besplatnu radionicu, nauči kako da primeniš znanje iz fotografije i svoje fotke pretvoriš u opipljive 3D modele!

Šta je fotogrametrija?

Fotogrametrija je tehnika kojom predmete iz svakodnevnice prebacujemo u 3D model. Ona podrazumeva snimanje, merenje i analiziranje fotografskih slika. Zvuči malo teško i apstraktno, ali je zapravo veoma jednostavno i zabavno, prijavi se za ovu besplatnu radioncu i saznaj kako!

Kako izgleda radionica?

Koliko spomenika misliš da postoji u tvom gradu? Jedan, dva, tri,..., previše? Koliko tih spomenika je poznato turistima? Koliko tih spomenika će biti tu za nekih 50 godina? Nauči kako da iskoristiš fotogrametriju i staviš svoj grad na (google ;) ) mapu! 

Kroz tri dana interaktivnih radionica, upoznaj se sa osnovama 3D modelovanja i fotogrametrije, kao metodama digitalizacije i očuvanja kulturnih dobara svoje lokalne zajednice! Prošetaj se gradom, slikaj nam neki spomenik koji misliš da treba da postane 3D model koji će svi moći da vide, a mi ćemo te naučiti kako da taj model realizuješ i odštampaš!

Agenda

PRVI DAN - ponedeljak, 26. oktobar

  • 18:00 - 18:45 - Teorijski uvod u 3D štampu 
  • 18:45 - 19:45 - Uvod u fotometriju, kako od slike do 3D modela korak po korak
  • 19:45 - 20:00 - Pauza
  • 20:00 - 20:45 - Komentarisanje dobih i loših primera slika i modela, tips and tricks kako bi bolje slikali objekte i bolje generisali modele
  • 20:45 - 21:00 - Podela kulturnih dobara koji treba da se slikaju

DRUGI DAN - utorak, 27. oktobar

  • Fotografije treba da budu gotove do 19h
  • 19:00 - 21:00 - Komentarisanje svog prikupljenog materijala, šta je dobro, šta se treba ispraviti i live generisanje modele po uputstvima polaznika.

TREĆI DAN - sreda, 28. oktobar

  • 19:00 - 21:00 - Prezentovanje istorijskog zančaja kulturnog dobra i njegovog modela.

Ko vodi radionicu?

Nikola Miljković je naš mix umetnika i inženjera, od malena je voleo da stvara naročito tako što nešto rastavi i da mu novi značaj i svrhu. Danas on se i dalje bavi stvaranjem, ali izbegava rastavljanje kao prvi korak. Primarno se bavi 3D modelima i njihovom štampom. 

Koristeći tehniku fotogrametije je generisao veliki broj 3D modela, plavi panj UNBOX Haba u Nišu, spomenik Nadežde Petrović, kao i neke od poznatih spomenika koje možete videti po Nišu.

Kome preporučujemo ovu radionicu?

Ako si srednjoškolac/ka ili student, voliš da isprobavaš nove stvari, primenjuješ stara i stičeš nova znanja, a uz to si kreativan/na i voliš umetnost, onda je ovo prava stvar za tebe! Sve što ti je potrebno je telefon (možeš koristiti i fotoaparat ako ga imaš), malo mašte i želja da istražiš svoj grad i pomogneš da se očuvaju neki od najpoznatijih spomenika u njemu!

Glavni organizator

Nauči me

INOVACIJE U OBRAZOVANJU
VIŠE INFORMACIJA

Organizacija "Nauči me" iz Niša postoji od 2015. godine i aktivno se bavi inovacijama u obrazovanju, samoučenjem i demokratizacijom znanja

Cena : Free

Nivo : Osnovac Srednjoškolac Student

Lokacije : ONLAJN

Naplata : Besplatno

Question

[contact-form-7 id="2590"]