#ČITAMOSE

22 јул

Širi dalje!

Nastavljamo serijal tekstova o razmenama! Razmišljaš o prijavljivanju na razmenu, ali si i dalje zabrinut oko svega, ne znaš gde da tražiš? Unbox tim je seo da razgovara sa Natašom Ninić, osnivačicom profila i inicijative ŠIRI DALJE, da bismo ti razbili zabrinutost i pokazali sjajno mesto gde možeš da pronađeš razmene!

VIŠE INFORMACIJA

20 јул

Top pet saveta kako otići na svoju prvu razmenu

Ideš na prvu razmenu i ne znaš odakle da počneš sa pripremama? Ne brini, mi znamo! Pročitaj naših top pet saveta i odi na razmenu mirne glave!

VIŠE INFORMACIJA

15 јул

Kako obići svet uz Erasmus + razmene

Ako vas zanima da saznate više o Erasmus + razmenama i obukama, od prijavljivanja do pripreme za samo iskustvo, pročitajte šta je sa Unbox timom podelila Katarina Tošić!

VIŠE INFORMACIJA

13 јул

Kako do školovanja u Velikoj Britaniji – HMC stipendije

HMC stipendije za srednjoškolce iz Srbije nude jednogodišnje i dvogodišnje školovanje u privatnim britanskim školama. Kako možeš i to da se prijaviš, saznaj u nastavku!

VIŠE INFORMACIJA

6 јул

Kako da „flexuješ“ na FLEX-u?

Školovanje u Americi godinu dana? Zvuči strava, zar ne?! Bilo da se dvoumiš da li da se prijaviš ili samo želiš da saznaš nešto više o tome, pročitaj šta je imala da nam kaže bivša učesnica FLEX programa!

VIŠE INFORMACIJA

1 јул

Zašto je korisno iskustvo sa razmene?

Verovatno često čujete kako je neki vaš prijatelj išao u inostranstvo preko nekakve razmene i to besplatno. Zapitkujete tog prijatelja o tome i on vam priča kako su tamo ljudi iz različitih zemalja, kako je zabavno, kako se uči, nakon svega toga još imate brdo pitanja i konfuzije, ali verovatno i još veću želju da odete i vidite i sami! E pa, ako ste to vi, ali ne znate baš odakle da počnete sa traženjem razmene, jul mesec i Unbox sajt su pravo mesto za vas!

VIŠE INFORMACIJA

29 јун

Finansijska pismenost – veština 21. veka

U svetu u kojem živimo, ma u kom delu planete to bilo, donošenje finansijski odluka, kao i upravljanje finansijskim proizvodima i sredstvima, uz poznavanje njihovih prednosti, mana i ograničenja, predstavlja svakodnevnu aktivnost ljudi, uključujući tu i decu koja u svet finansija ulaze u veoma ranim uzrastima. Što nam ukazuje da je finansijska pismenost neophodna veština svakog pojedinca. Dobro pitanje je koliko zaista znamo šta predstavlja finansijska pismenost i da li pravilno upravljamo svojim finansijama? Odgovore na pitanja možete pronaći u našem tekstu.

VIŠE INFORMACIJA

26 јун

Ispod krova Krovne organizacije mladih Srbije, omladinski ciklus iz drugog ugla

Hajde da zavirimo ispod krova Krovne organizacije mladih Srbije i saznamo zašto je važno aktivno učešće mladih, kao i kako ga možemo postići!

VIŠE INFORMACIJA

22 јун

Kako bolje organizovati svoje vreme kad si srednjoškolac

NAPOMENA: Ovo nije motivacija da kreneš samo da radiš stvari (zagreješ stolicu), niti da prekineš da skrolaš Fejsom ili Instagramom već je tekst sa jasnim i direktno objašnjenim (primenljivim) savetima za organizaciju vremena kad si srednjoškolac, ako prepoznaješ da ti je to problem. O motivaciji ćemo neki drugi put😉

VIŠE INFORMACIJA

17 јун

Kako da Budem Smart i Start-ujem?

Ukoliko imaš neku ideju i pitaš se kako da je realizuješ, projekat "Be Smart and Start" je pravo mesto za tebe! Ne veruješ nam? Pročitaj onda šta o tome ima da ti kaže ovogodišnja učesnica!

VIŠE INFORMACIJA