Top 5 stvari koje su ti neophodne prilikom putovanja

Ako si pronašao/la jeftinu destinaciju za putovanje i uz to se informisao/la kako otići na samostalni put, sve što ti preostaje je da odeš, zar ne? Hm, pa i ne baš. Pre toga te čeka jedan vrlo bitan korak, a to je pakovanje koje, iako deluje kao najlakši deo odlaska, obično izaziva najviše glavobolja. Razlog je taj što vrlo često ponesemo mnogo stvari od kojih nam barem trećina nije potrebna, a pritom zaboravimo nešto što zaista jeste.

Kako bismo ti pomogli da „ne trljaš glavu“ pred put, odlučili smo da sastavimo spisak od 5 stvari koje su ti u stvari stvarno potrebne prilikom putovanja i tako ti olakšamo nepotrebno tegljenje teških torbi/kofera.

1. Dokumenta

Ono bez čega nikako ne treba da pođeš na put su: pasoš, zdravstveno osiguranje, viza (ukoliko je neophodna za ulaz u tu zemlju) i kovid propusnica (ukoliko je traže pri ulasku, što lako možeš proveriti putem interneta).

2. „Tehnikalije“

S obzirom da živimo u 21. veku, neizostavno je da sa sobom ponesemo i određene uređaje, kao što su pre svega mobilni telefon (za koji možemo da kupimo posebnu sim karticu za pozive, poruke i internet dok smo u inostranstvu) i punjač (korisna stvar je da se ponese i bežični ako ga poseduje[),  dok nam sve ostalo nije neophodno, u smislu da uvek možemo da tražimo smeštaj koji nudi fen u sobi, tako da ne moramo da ga nosimo. Ukoliko si prinuđen/a da poneseš svoj, savetujemo ti da kupiš što manji koji je pritom rasklopljiv kako bi ti zauzimao što manje mesta.

3. Odeća

Umesto da nosiš posebnu odevnu kombinaciju svakog dana, gledaj da poneseš nekoliko stvari koje se pritom međusobno uklapaju, na primer par majici za gore, a za dole suknja/šorc, pantalone i farmerke, kako bi uštedeo/la na prostoru. Takođe, možeš da drugačije pakuješ svoju odeću, kao da je npr. „urolaš“ jer je dokazano da ćeš tako imati više mesta u torbi/koferu. Što se tiče donjeg veša, on se brzo suši, pogotovu leti, tako da uvek možeš tamo da ga opereš na ruke pa ponovo nosiš. Kada je reč o stvarima generalno, uvek gledaj da nosiš one koje se ne gužvaju i ne prljaju tako lako, dakle one koje su praktične.

4. „Hemikalije“

Ovde ne mislimo samo na sapune, toalet papire i šampone, s obzirom da je sve to dostupno bilo gde gde odeš tako da ga ne bismo nužno svrstali u „neophodno“, ali zato su tu papirnate maramica, eventualno vlažne (ili možda još bolje, poneseš samo alkohol kojim navlažiš maramice) i lekovi koji su neizostavni pogotovu ako imaš problema kao što su mučnine ili neki drugi stomačni uzrokovani putovanjem ili primaš neku terapiju za lečenje npr. astme ili nekih alergija (ne zaboravi i zaštitni faktor, ali i pribor za „prvu pomoć“ poput gaza, alkohola/hidrogena, flastera, flastera).  

5. Ostalo

Pod ovom „kategorijom“ bismo naveli peškire- biraj što tanje, kišobran- obavezno za slučaj da bude loše vreme, flašica vode i neka laganija hrana- ponovo u umerenim količinama, ali i jednu-dve obične kese- nikad se ne zna kad će ti zatrebati.

Sada si zvanično spreman/a za samostalni put sa samo najpotrebnijim stvarima u prtljagu! Nadamo se da ćeš nas poslušati i poneti stvarno samo ono što ti zaista treba. Kako god bilo, Unbox tim ti želi srećan put! Ako imaš bilo kakvih pitanja javi nam se u komentaru ili na društvenim mrežama.

#čitamose 📝

Kako ti se čini tekst?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.