Top 5 načina da jeftino putuješ ovog leta!

Jedna od prvih asocijacija kada se spomene „leto“ su putovanja. Ukoliko želiš da otputuješ negde, ali su ti finansije problem, imamo par predloga kako da i uprkos njima ovo leto provedeš van doma!

1. Idi na neku razmenu! 🌎

Jedan od najboljih načina da odeš negde, a da pritom imaš minimalne troškove, je da se prijaviš za neku razmenu, jer je ona sasvim besplatna, u smislu da su ti plaćeni troškovi smeštaja i obroka, dok put sam plaćaš, ali ti se taj novac refundira tokom ili nakon razmene. Ukoliko ti to zvuči primamljivo i želeo/la bi da saznaš nešto više o tome, klikni ovde i pronađi potrebne informacije u okviru tekstova na našem sajtu. Takođe, savetujemo ti da zapratiš Instagram stranice Navissos, Vega Youth Center i Širi dalje koje stalno izbacuju nove prilike za razmene!

2. Volontiraj u drugom gradu/zemlji! 🌻 

Ovo je odlična prilika za sve one koji bi želeli da odu negde i uz to učine i neko dobro delo, tako što će, na primer pomagati u čišćenju plaže, sađenju drveća, čuvanju dece i slično. Ono što je neophodno je da volonteri imaju određena znanja ili veština koji bi mogli biti od koristi za tu konkretnu poziciju. Osim u dobrovoljnom radu, razlika između razmena i volontiranja je i u tome što razmene traju najčešće od 7-14 dana, dok volontiranja mogu da traju 1,2,3, 6 meseci pa i duže. S druge sgtrane, sličnost je u tome što su, kao i kod razmena, svi troškovi pokriveni. Ako vam ovo zvuči zanimljivo, možete baciti pogled na Instagram stranice iz prethodnog pasusa i videti da li ima nečeg zanimlnjvog.

3. Prijavi se za neki kamp! ⛺️

Ukoliko želiš da svoja mišljenja, znanja i iskustva razmeniš sa svojim vršnjacima i uz to ih dodatno nadogradiš, pravo mesto za tebe su kampovi, koji ti pored plaćenih usluga boravka, nude mogućnost da se nadogradiš, bilo u mentalnom ili fizičkom smislu. Dosta ovakvih prilika možeš pronaći na sajtu Mladih istraživača Srbije.

4. Putuj Flixbus-om! 🚌

Flixbus je kompanija koja nudi povoljne usluge prevoza autobusem do raznih destinacija širom Evrope. Sve što treba da uradiš je da uđeš na njihov sajt, odabereš odakle dokle želiš da ideš i u kom periodu. Ostalo prepusti njima!

5. Leti RyanAir-om! ✈️

Za slučaj da više favorizuješ avione ili se njima nikad nisi vozio/la jer važe za skuplji vid prevoza, preporučujemo ti da prolistaš stranicu RyanAir kompanije i za pristupačnu cenu čekiraš let širom sveta! Određene „cake“ i savete možeš pronaći i na Instagram stranici Take you to, gde možeš čuti i puno drugih korisnih stvari o putovanjima generalno.

Nadamo se da će ti ovih pet predloga biti od koristi i da ćeš pomoću njih ovo leto provesti na nekoj novoj destinaciji! Ukoliko se odlučiš za neku od ovih opcija, budi slobodan/a da nam se javiš i podeliš svoje utiske. Za sva dodatna pitanja nas možeš kontaktirati putem komentara ili društvenih mreža.

#čitamose ☀️

Kako ti se čini tekst?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.