Moja prva vannastavna aktivnost

Ukoliko se i dalje dvoumiš da li da postaneš deo vannastavnog sveta ili ne, pročitaj šta o tome ima da ti kaže tvoj vršnjak koji se nedavno odlučio da ode na svoju prvu vannastavnu aktivnost. O čemu se tamo radilo, kako se na takav korak odlučio i šta mu je to donelo, saznaj u nastavku! 😎

Zdravo, ja sam Vladan Lazić imam 17 godina, dolazim iz Niša i idem u Gimnaziju „9. maj“. Interesujem se za IT nauke i crtanje. Hteo sam da spojim lepo i korisno pa sam se prijavio za sesiju radionica 3D modelovanja. Mislio sam da je modelovanje lakše, ali sam nakon radionica shvatio da je to dosta složen proces koji zahteva mnogo više od same ideje.

Predavanja kojima sam prisustvovao sastojala su se iz dve grupe kroz dva dana u kojima su predstavljene osnove o kreiranju 3D modela na računarima. Prisutini predavači sa Mašinskog fakulteta su bili vrlo prijatni i puni razumevanja u svakom smislu. Predstavili su nam kreiranje jednostavnih predmeta, kao što je na primer kockica za bacanje. Praktičan rad je sproveden u programu sprecijalizovanom za tu vrstu posla.

Naime, u 3D Experience laboratoriji gde je i održano predavanje, nakon što smo smešteni za rad, dobili smo lagani uvod u razvojno okruženje. 3D Experience je program u kome sam imao priliku da razvijem svoj prvi model uz pomoć mentora. Trebalo mi je malo više vremena do potpune izrade, ali je bitno da sam na kraju uspeo da dođem do željenog rezultata.

Pauza mi je, pored predavanja, bila jedan od najomiljenijih delova radionica. To je bio period gde sam mogao da se opustim, neformalno porazgovaram sa predavačima i upoznam nove ljude. S obzirom da mi je ovo bila prva vannastavna aktivnost na kojoj sam učestvovao, iznenadilo me je to koliko je ljudi koji imaju ista interesovanja kao ja bilo na jednom mestu. Za vreme pauze prikazani su i rezultati rada na istom radnom okruženju ostalih učesnika.

Prsisustvom na ovim predavanjima stekao sam praktično znanje koje se može koristiti u svim sferama života, čak i za dekoraciju – nešto u čemu sam se ja lično pronašao. Ovakva i slična predavanja bih preporučio svima jer pored toga što stičemo konkretno znanje, uspevamo da proširimo svoje vidike i iz nekih drugih oblasti. Meni se konkretno pružila prilika da nešto što volim prikažem kroz nauku koja je cenjena i koja omogućuje realno postojanje nečega što je do sada bilo samo u mojoj glavi.

Ukoliko ti se dopala Vladanova priča, predlažemo ti da sam kreiraš svoju tako što ćeš se prijaviti za neku vannastavnu aktivnost! Ako se odlučiš na takav potez, obavezno nam javi svoje utiske!

#čitamose 😉

Kako ti se čini tekst?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.