AEGEE – Niš

AKTIVNO UČENJE I OTVOREN DIJALOG

7

AKTIVNOSTI

0

ISKUSTVA

Ko smo mi?

AEGEE-Niš deo je AEGEE-Evrope, najvećeg multidisciplinarnog evropskog studentski foruma koji okuplja preko 220 univerziteta, iz više od 40 zemalja širom Evrope. Osnovan je u Parizu 1985. godine i ima volonterski, nevladin i neprofitni karakter. Cilj mu je promovisanje ideje „Evropa bez granica“ i univerzalnog visokog obrazovanja dostupnog svima. AEGEE pokreće studente i mlade ljude u Evropi da preuzmu aktivnu ulogu u društvu time što omogućuje brojne prilike za dijalog i učenje i delovanje na polju aktivizma. Pored toga, AEGEE jača i međusobno razumevanje i približava Evropu mladim ljudima

Zašto smo u UNBOX habu?

Verujemo da AEGEE-Niš i Unbox Hab neguju iste vrednosti, te bi zajednička saradnja rezultirala dodatnom informisanošću mladih ljudi o prilikama za rad na sebi, podsticanju volonterskog aktivizma i promovisanju društveno poželjnih vrednosti kroz različite akcije, edukacije i treninge. Naš cilj jeste da mladima približimo značaj neformalnog obrazovanja, ali i pokažemo im put do šansi i prostora da svoje potencijale iskoriste i izuzetno smo motivisani da zajedničkim snagama radimo na njegovom ostvarenju. 

Za šta možete da nas cimate?

Ukoliko želite da:

  • Učestvujete u radionicama, edukacija i seminarima o aktuelnim temama, slušate predavanja kompetetnih i stručnih govornika i na taj način rastete kao ličnost i član lokalne zajednice;
  • Upoznajete nove ljude iz zemlje i inostranstva, jačate svoju toleranciju, informišete se o drugim kulturama, običajima, vežbate znanje stranih jezika;

  • Stičete nove veštine na polju neformalnog obrazovanja koje vas mogu pripremiti za poslovni svet;

  • Želite da se upoznate sa prilikama da budete aktivni građanin i svojim volontiranjem doprinesete sredini u kojoj živite;

  • Svoje studentske dane upotpunite zanimljivim aktivnostima koje ne samo da možete staviti u svoj CV, već aktivno i praktično primeniti van studentskih klupa;

AEGEE-Niš je organizacija kojoj treba da se obratite 😉

Any review founded
AKTIVNOST

Be Smart and Start 2022

Saznaj koje su to tajne najuspešnijih preduzetnika na ovogodišnjoj Be Smart and Start konferenciji, uz podršku Naučno-tehnološkog parka!
VIŠE INFORMACIJA

Panel diskusija o rodno osetljivom jeziku

Kako vi zovete trenera koji je žena? Ili fotografa? Sudiju ili recimo advokata? Sigurno da ste se nekada zapitali i ostali bez jasnog odgovora. Misterija rodno osetljivog jezika biće tema panel diskusije koju organizuje AEGEE-Niš. Družićemo se i diskutovati o korišćenju rodno izdiferenciranog jezika 9. 5. na Filozofskom fakultetu (amfiteatar 301) sa početkom u 17č. Čekamo vas!
VIŠE INFORMACIJA

Fighting against gender based violence: from idea to campaign

Radionica se održava u sklopu projekta Europe on track koji radimo u saradnji sa AEGEE-Evropom. Na samoj radionici govorićemo o tome kako kreirati bezbedno i ohrabrujuće okruženje bez diskriminacije medju ženama i muškarcima, kontekstu rodno zasnovanog nasilja u Istanbulskoj konvenciji, načinima na koje možemo da se izborimo protiv nasilja na rodnoj osnovi, uticaju pandemije na jednakost medju polovima. Da li je došlo do napretka ili nazadovanja?
VIŠE INFORMACIJA

Kako biti EKO?

AEGEE-Niš će i ove godine tradicionalno održati projekat Kako biti Eko, nastao kako bi podstakao sugrađane na održavanje životne sredine čistom i zdravom. Ni pandemija nas nije sprečila da brinemo o svojoj okolini i motivišemo ljude da se edukuju o značaju ekologije za budućnost. Zato 9. aprila u 11 sati počinjemo prolećno čišćenje nišavskog keja! Vidimo se ispred mosta kod Benetona!
VIŠE INFORMACIJA

Humanitarni gejming turnir

U cilju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje Maksima Milenkovića iz Niša kome je dijagnostikovano da boluje od cerebralne paralize, astme, epilepsije i deficiteta biotinidinaze, omladinska organizacija „AEGEE-Niš“ organizuje Humanitarni gejming turnir koji će se održati 05. 03. putem ,,Twitch” naloga AEGEE-Niša od 13č, ali i uživo u bilijar klubu „ATLANTIS“, dana 06. 03. sa početkom od 12č.
VIŠE INFORMACIJA

AEGEE REGRUTACIJA

AEGEE-Niš ti može pružiti priliku da volontiranjem doprineseš zajednici, ali i da sebe unaprediš na profesionalnom planu. Ovde ćeš moći da se navikneš na timski rad i to u opuštenoj atmosferi, gde će te ohrabrivati da izađeš iz zone komfora i oprobaš se u novim stvarima.
VIŠE INFORMACIJA

„Be Smart and Start“

Iskoristi priliku da postaneš deo tima koji aktivno radi na svojim idejama i karijernom usavršavanju! Dođi na "Be Smart and Start" konferenciju na kojoj ćeš čuti kako da razviješ svoju ideju i zašto baš svoje vreme treba da uložiš u preduzetništvo.
VIŠE INFORMACIJA

Mail : aegeenis@gmail.com

Phone : +381631244969

Web : http://aegeenis.org.rs/

Lokacije : Niš, Srbija

Pošalji iskustvo