Jovana Jović

#NOVINARSTVO

3

AKTIVNOSTI

0

ISKUSTVA

Ko sam ja?

Za sebe volim da kažem da sam novinar i aktivistkinja. Sa 16 godina pokrenula sam prvi portal koji uređuju isključivo mladi za mlade Youth Vibes. Iako nisam imala iskustva u vođenju tima, a posebno ne redakcije, kako volim izazove, ovaj potez mi nije teško pao. Tako da sada nakon dve godine, pored toga što pišem za UNBOX i Nauči me blog, osnivač sam i glavni i odgovorni urednik Youth Vibes-a koji je proširio svoje redove dopisnika širom Srbije i sada vodim jednu online mrežu dopsinika.

Pomalo sam tvrdoglava, ali samim tim i uporna. Iz tog razloga često učim na svojim greškama, posebno u početku kada sam više volela da slušam svoj instinkt nego one starije i iskusnije, ali kako i ja postajem starija i iskusnija najradije biram opciju da učim na tuđim greškama. Trenutno pored pisanja novinarskih i blog tekstova, zanima me project management, odnosi s javnošću i ljudski resursi.

Zašto sam došla u UNBOX?

Pre svega, sve gore pomenuto ne bi postojalo da nije bilo Organizacije Nauči me i UNBOX Haba. Ovde su bili moji počeci, a dovoljno je reći da sam u hab došla sa namerom da postanem programer. Upravo to je razlog zašto sam u habu i podržavam ovakve inicijative jer mi pruža mogućnost da se oprobam u različitim stvarima i shvatim šta je ono što me pokreće i budi strast u meni. Takve stvari ne mogu da dobijem od škole, a više mi sve petice u školi ne stvaraju neko zadovoljstvo.

Za šta možeš da me cimaš?

  • Razgovori i saveti o vođenju tima;
  • Saveti za pisanje novinarskih i blog tekstova;
  • Uređivanje socijalnih mreža;
  • Odnosi s javnošću (pisanje saopštenja, davanje intervjua);
  • Pisanje projekata i budžeta;
  • Medijska pismenost;
  • Ljubavne savete već ne mogu da dajem :(
Any review founded
AKTIVNOST

Kreativna radionica pisanja CV-a

CV je obavezan dokument koji se šalje prilikom prijave za bilo koji posao, praksu ili čak volontiranje i na osnovu njega se donosi odluka ko će proći u drugi krug selekcije. Zajedno ćemo ga napisati što kreativnije kako bi privukao pažnju i izdvojio se iz mase drugih.
VIŠE INFORMACIJA

YouthVibes MeetUp

Youth Vibes portal organizuje završni događaj povodom završetka projekta Youth Connect kojim su otvorena čak tri nova dopisništva - u Vranju, Leskovcu i Kragujevcu, kao i “mreža dopisnika” iz različitih gradova u Srbiji.
VIŠE INFORMACIJA

Pokreni svoj blog!

Predavanje na kome ćeš naučiti dosta toga o blogovanju, pisanju tekstova, odabiru niše, dobrim naslovima, strukturi i vidljivosti, autorskim pravima i posle čega ćeš umeti kako napišeš svoj prvi blog tekst.
VIŠE INFORMACIJA

Mail : jovana.jovic@nauci.me

Web : https://youthvibes.rs

Lokacije : Niš, Srbija

Pošalji iskustvo