Milica Vučković

#KNJIŽEVNI_KLUB

0

AKTIVNOSTI

6

ISKUSTVA

Ko sam ja?

Imala sam tri godine kada sam poput Alise upala u Zemlju čuda. Ali, zemlja u koju sam upala nije bila samo čudna već i čudesna. Naime, sa tri godine naučila sam da čitam i taj je trenutak odredio moj životni put. Otkriće knjiga u ranom detinjstvu bilo je ravno otkriću drugog univerzuma, a danas znam da književnost i jeste posebni univerzum.

Verujem u podršku zvezda u istoj meri kao što verujem u našu vlastitu hrabrost, entuzijazam i spoznaju. Imam sreću da danas mogu da radim ono što volim i volim da ono što radim drugima donosi sreću. Uživam u razmeni znanja i ideja, inspiracije i dobrih vibracija, smatrajući da je to sjajan način za stvaranje novih mogućnosti.

Dosadašnja iskustva drugih

Prof. dr Goran Maksimović, Filozofski fakultet u Nišu-Milica Vučković 6

Od svih životnih škola i radionica ona u kojoj se učimo mudrosti najvrednija je i najradosnija. Pogotovo kada je na njenom čelu vrijedna i kreativna osoba kakva je Milica Vučković. Zato vas pozivam da bez ostatka budete dio ove vesele igre saznanja. Učite se mudrosti i radujte se životu.

Dejan Aleksić, književnik, urednik, aktivista i predsednik NVO Imam ideju, Kraljevo-Milica Vučković 5

Milicu Vučković pridružujem nizu dragocenijih i pouzdanijih saradnika u brojnim aktivnostima koje su obeležile moj dosadašnji rad, a on zahvata široku paletu delatnosti, od književnog stvaralaštva i izdavaštva, do oblasti kakve su omladinska politika i aktivizam, prava deteta, projekti na jačanju vrednosti civilnog društva i slično. Posebno je naglašen njen talenat za raznovrsne oblike kreativnog i edukativnog rada sa decom, gde do izražaja dolaze ne samo njene radne kompetencije, već i jasno uočljiva inovativnost u idejema i moderno shvatanje psihologije savremenog deteta.

Tode Nikoletić, pesnik, romansijer i dramski pisac, organizator više regionalnih festivala za decu i omladinu-Milica Vučković 4

Noseći se Frojdovom mišlju da je „dete otac čovekov“, Milica Vučković tu misao uzima kao polaznu osnovu svog prosvetiteljskog rada sa decom... Ona zna šta dete može i podiže se na nivo deteta kako bi zaslužila od njega poverenje i iskoristila dar za inherentnim potrebama za saznanjem.

Tanja Olear Gojić, profesor razredne nastave u Beogradu, pedagoški savetnik, koordinator SIGa UčenIQ pri Mensi Srbije, član EPoK tima Srbije-Milica Vučković 3

Milicu sam upoznala prateći njen rad sa decom. Posebno mi se svidela njena neposrednost i jedostavnost s jedne i duboka pesnička duša sa druge strane, koja je uvek spremna da kreativnost, komunikativnost i ostale veštine koje poseduje nesebično pruži i prenese onima koji je okružuju.

Momčilo Mošo Odalović, umetnik i pesnik za decu-Milica Vučković 2

I ja bih, poštovana deco, rado, veoma rado - s vama u Radionicu mudrosti, kod MilMilice, pčele radilice. Eh, da me je, kao dečaka, podučavao neko lepoti jezika našega, govoru, mudrosti... znao bih - gde se šta u mojoj glavi nalazi, pa veći, onaj dragoceniji deo - dadnem drugima. Upravo u tom je poslu Milica: U RADOSTI DARIVANjA.

Jasminka Petrović, pisac za decu i omladinu-Milica Vučković 1

Milica Vučković je vesela i razigrana, kreativna, maštovita, dobronamerna i mudra. Voli knjige i pisce, čaj i muziku. Razume jezik biljaka i životinja. Deca kažu da je ona vila koja se prerušila u ženu, ali to je tajna, zato pssst! O ovome nikome ni reči!

Any courses assigned

Mail : milica.vuckovic@unbox.rs

Lokacije : Niš, Srbija

Pošalji iskustvo