Milica Vučković

#KNJIŽEVNI_KLUB

2

AKTIVNOSTI

5

OCENA

Ko sam ja?

Imala sam tri godine kada sam poput Alise upala u Zemlju čuda. Ali, zemlja u koju sam upala nije bila samo čudna već i čudesna. Naime, sa tri godine naučila sam da čitam i taj je trenutak odredio moj životni put. Otkriće knjiga u ranom detinjstvu bilo je ravno otkriću drugog univerzuma, a danas znam da književnost i jeste posebni univerzum.

Verujem u podršku zvezda u istoj meri kao što verujem u našu vlastitu hrabrost, entuzijazam i spoznaju. Imam sreću da danas mogu da radim ono što volim i volim da ono što radim drugima donosi sreću. Uživam u razmeni znanja i ideja, inspiracije i dobrih vibracija, smatrajući da je to sjajan način za stvaranje novih mogućnosti.

5,0 rating

Od svih životnih škola i radionica ona u kojoj se učimo mudrosti najvrednija je i najradosnija. Pogotovo kada je na njenom čelu vrijedna i kreativna osoba kakva je Milica Vučković. Zato vas pozivam da bez ostatka budete dio ove vesele igre saznanja. Učite se mudrosti i radujte se životu.

Prof. dr Goran Maksimović, Filozofski fakultet u Nišu
5,0 rating

Milicu Vučković pridružujem nizu dragocenijih i pouzdanijih saradnika u brojnim aktivnostima koje su obeležile moj dosadašnji rad, a on zahvata široku paletu delatnosti, od književnog stvaralaštva i izdavaštva, do oblasti kakve su omladinska politika i aktivizam, prava deteta, projekti na jačanju vrednosti civilnog društva i slično. Posebno je naglašen njen talenat za raznovrsne oblike kreativnog i edukativnog rada sa decom, gde do izražaja dolaze ne samo njene radne kompetencije, već i jasno uočljiva inovativnost u idejema i moderno shvatanje psihologije savremenog deteta.

Dejan Aleksić, književnik, urednik, aktivista i predsednik NVO Imam ideju, Kraljevo
5,0 rating

Noseći se Frojdovom mišlju da je „dete otac čovekov“, Milica Vučković tu misao uzima kao polaznu osnovu svog prosvetiteljskog rada sa decom… Ona zna šta dete može i podiže se na nivo deteta kako bi zaslužila od njega poverenje i iskoristila dar za inherentnim potrebama za saznanjem.

Tode Nikoletić, pesnik, romansijer i dramski pisac, organizator više regionalnih festivala za decu i omladinu
5,0 rating

Milicu sam upoznala prateći njen rad sa decom. Posebno mi se svidela njena neposrednost i jedostavnost s jedne i duboka pesnička duša sa druge strane, koja je uvek spremna da kreativnost, komunikativnost i ostale veštine koje poseduje nesebično pruži i prenese onima koji je okružuju.

Tanja Olear Gojić, profesor razredne nastave u Beogradu, pedagoški savetnik, koordinator SIGa UčenIQ pri Mensi Srbije, član EPoK tima Srbije
5,0 rating

I ja bih, poštovana deco, rado, veoma rado – s vama u Radionicu mudrosti, kod MilMilice, pčele radilice.
Eh, da me je, kao dečaka, podučavao neko lepoti jezika našega, govoru, mudrosti… znao bih – gde se šta u mojoj glavi nalazi, pa veći, onaj dragoceniji deo – dadnem drugima. Upravo u tom je poslu Milica: U RADOSTI DARIVANjA.

Momčilo Mošo Odalović, umetnik i pesnik za decu
5,0 rating

Milica Vučković je vesela i razigrana, kreativna, maštovita, dobronamerna i mudra. Voli knjige i pisce, čaj i muziku. Razume jezik biljaka i životinja. Deca kažu da je ona vila koja se prerušila u ženu, ali to je tajna, zato pssst! O ovome nikome ni reči!

Jasminka Petrović, pisac za decu i omladinu

Književni Klub

Ako voliš da čitaš i pišeš, želiš da stekneš više govorničkih, spisateljskih i čitalačkih veština i družiš se onima koji vole književnost...

VIDI

Onlajn književna debata #REČKANJE

Onlajn književna debata sa učesnicima koji su poznati pisci i oni koji se bave književnošću na malo drugačiji način na našem YouTube kanalu!

VIDI

Napiši preporuku