Aplikacije za učenje

Da li vam je dosadilo da učite? Da li ste izgubili volju, pa jedva uspevate da naterate sebe da uzmete knjigu u ruke? Ako je odgovor na prethodna pitanja potvrdan, onda možda imamo rešenje za vas!

Naime, u proteklih nedelju dana, članice Unbox haba su isprobavale određene aplikacije za učenje. Ukoliko vas zanima o kojim se to aplikacijama radi, kako one funkcionišu i da li ih vredi koristiti, nastavite s čitanjem!

1. Flipd

Aplikacija Flipd namenjena je praćenju vremena koje ste posvetili učenju. Odlična je ukoliko volite da učite uz opuštajuću muziku u pozadini. Takođe, možete postaviti dnevni cilj odnosno broj sati koji želite da iskoristite za učenje. U kalendaru se beleži kada i koliko ste učili i to je korisno ukoliko pravite pregled učenja na nedeljnom ili mesečnom nivou. Moguće je isprobati i pomodoro tehniku učenja u trajanju od 25 minuta sa pauzama između, jer u okviru aplikacije postoji tajmer koji meri vreme čak i kada ste van aplikacije i obaveštava vas kad je kraj. Ostale opcije u okviru ove aplikacije nisu besplatne.

Izvor: studywithara

2. Tweek

Tweek je aplikacija za bolju organizaciju obaveza i taskova. Ona funkcioniše kao task lista podeljena u dane, gde jednostavnim klikom na polje možete da zabeležite šta sve imate da uradite za danas i da čekirate šta ste sve uradili. Kao kada bi za svaki dan pravili task listu u beleškama na telefonu, to je ova aplikacija. Sve u aplikaciji je besplatno i jako je intuitivna za korišćenje, tako da ako je neko skine i pokuša, moći će sam/a da se snađe bez problema. Međutim, Unbox tim bi vam možda radije preporučio da isprobate Google kalendar ili bilo koji drugi kalendar, s obzirom da aplikacija sama po sebi nije ništa naročito.

Izvor: studywithara

3. Daily bean

Aplikacija Daily Bean služi za dnevno beleženje aktivnosti tokom dana i naša osećanja. Ima dosta ponuđenih mogućnosti- možete da pribeležite šta ste sve radili određenog dana, kako ste se osećali dok to radite, koliko obroka ste imali i slično, ali osim toga ništa više, te iako ste možda prvih par dana motivisani da je koristite, najverovatnije ćete već idućeg odustati jer će vam dosaditi.

Izvor: studywithara

4. Quizlet

Uz pomoć ove aplikacije ćete moći da učite uz pomoć tzv. „obrazovnih kartica“, koje se sastoje od termina i njegovog objašnjenja. Možete ih kreirati sami ili iskoristiti od drugih korisnika već kreirane. Postoje nekoliko opcija da pomoću njih učite, a mi bismo posebno istakli „flipcards“ u okviru koje vam se kartice nasumično pojavljuju na ekranu i to samo naziv termina. Vaše je da kažete definiciju tog termina a potom kliknete na karticu i proverite da li ste bili u pravu. Iako nije loše za učenje, dosta opcija je zaključano jer treba da se plate, ali i dalje ih ima solidno.

Izvor: studywithara

To bi bilo to! Nadamo se da smo vas bar malo podstakli da neku od ovih aplikacija instalirate ili zaobiđete ukoliko već u startu vidite da ne bi bila pogodna za vas. Ukoliko se odlučite da neku isprobate, kontaktirajte nas putem društvenih mreža. Nestrpljivi smo da čujemo vaše utiske!

#čitamose 👩‍🏫  

Kako ti se čini tekst?
+1
5
+1
2
+1
0
+1
0
+1
1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.