Besplatne muzičke radionice Open season

Udruženje Štek House pokreće novi ciklus svog dugogodišnjeg projekta “Besplatne muzičke radionice- Open season” , a prvu radionicu koja će se održati u sredu 06.04. 2022. godine u klubu “Feedback” sa početkom od 18h otvara gost- predavač  Marko Louis. 

Tema radionice biće muzička produkcija iz vizure pojedinca kao autora, izvođača i muzičkog producenta. Zainteresovani za stvaranje, snimanje , miks i mastering jedne numere pozvani su da prisustvuju interaktivnom  predavanju ovog vrsnog umetnika. 

Ulaz je besplatan.

Marko Stojanović Louis rođen je 1985. godine u Minhenu u Nemačkoj. Sin je poznatog srpskog pevača i muzičara Ljubiše Stojanovića Luisa. Diplomirao je udaračke instrumente na Minhenskom muzičkom konzervatorijumu i snimanje i dizajn zvuka na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član soul benda Maraqya sa kojim je objavio dva studijska albuma.

Takođe, Marko je napisao pesme koje se nalaze u prvom srpskom filmu distribuiranom na Netflix-u “Nečista krv” (na engleskom “Bad Blood”) i davao je glasove u sinhronizacijama popularnih animiranih filmova “Zvončica i čudovišta iz Nedođije” i “Trolovi 2 – svetska turneja”.

Udruženje Štek House od 2014. godine do danas sprovodi cikluse Besplatnih muzičkih radionica.Ovaj podsektor udruženja koji traje već osam godina prepoznatljiv je po tome što pruža priliku mladim ljudima i deci iz Niša da steknu ili unaprede svoje muzičko obrazovanje bez novčane nadoknade. Postoje dve vrste radionica: radionice otvorenog tipa koje su dostupne svima u vidu javnog časa i radionice zatvorenog tipa koje su koncipirane u trajanju od 2-3 meseca za polaznike koji apliciraju putem javnog poziva za ciklus.

Od početka rada ovog programa ukupno je realizovano 12 ciklusa radionica. Kroz radionice je prošlo 23 mentora, 250 polaznika i preko 1000 posetilaca završnih koncerata. 2016. godine Besplatne muzičke radionice su ostvarile saradnju sa Udrugom Agape iz BiH gde je ovaj program istupio iz lokalnog okvira i pružio mogućnost da mladi muzičari iz Niša putem radionica ostvare saradnju sa svojim kolegama iz susedne zemlje. 2017. godine projekat Besplatne muzičke radionice je ušao u nominaciju za jedan od 5 najboljih projekata na Balkanu predloženih od strane fondacije SHL iz Nemačke.

Od 2018.godine do 2021. godine Udruženje Štek House je sa svojim muzičkim radionicama postalo partner na evropskom projektu „b_Art“ „Learning and empowerment for capacity building and reconciliation through art in the Balkan region“ zajedno sa još sedam organizacija sa Balkana.

Fb event: https://www.facebook.com/events/956429171741355?ref=newsfeed 

Napomena: Tekst je napisalo udruženje Sthek house.

Kako ti se čini tekst?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.