Career Days

U sredu 20. oktobra 2021, u prostorijama Naučno-tehnološkog parka u Nišu, održan je Aiesec-ov sajam zapošljavanja i praksi pod nazivom „Career Days“.

Sama svrha projekta jeste da smanjimo taj jaz između mladih i koorporativnih sektora i da pružimo više prilika za karijeru mladim ljudima“, rekla je Milica Stamenković, predsednica organizacije, dodajući da se osim Niša ovaj događaj održava i u Beogradu i to već 28 godina, dok je u Nišu napralvjena pauza od 2012. do prošle godine kada se sajam održao novembra meseca, samo u drugačijem formatu.

Ove godine, zbog čitave situacije sa korona virusom, promenio se koncept sajma, te je održan u vidu jednodnevne konferencije, koju je posetilo čak 150 mladih, dok je sama realizacija istog omogućena zahvaljujući saradnji 8 partnera.

Izvor: lična arhiva

Iako možda nisu svi učesnici dobili priliku da pronađu posao, ipak im je pružena mogućnost da steknu neka nova znanja o tome kako funkcioniše tržište rada, ali i da prođu kroz intervjue i kasnije budu spremni da konkurišu za poslove.

Što se tiče očekivanja, kako Milica kaže, ona su i više nego ispunjena, jer su se partneri zaista potrudili da mladima pruže što više znanja, ali i prilika i da im se što bolje predstave, dok su i učesnici, s druge strane, dali svoj doprinos kroz svoje proaktivno učešće tokom čitavog dana.

Ukoliko i ti veruješ da je ovo odlična prilika za sve mlade koji žele da započnu svoju karijeru, onda obavesti sve one za koje veruješ da bi im ovakva prilika značila i prati događaje koje organizuje Aiesec putem njihovih ili naših društvenih mreža kako bi mogao/mogla da se prijaviš na neki naredni!

#čitamose 😊

Kako ti se čini tekst?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.