Da li razmišljaš o svojoj karijeri?

U današnje vreme, svaki srednjoškolac je u jednom trenutku razmišljao ili bio pitan šta planira da postane u budućnosti i kako će izgraditi karijeru. Mnogi nemaju odgovore na pomenuta pitanja ili nisu sigurni šta ih zapravo zanima. Ukoliko prepoznaješ sebe u tom delu, ne brini, na pravom si mestu!

Organizacija BEST iz Niša nedavno je organizovala Job Fair – sajam poslova i stručnih praksi koji je namenjen mladima sa ciljem da steknu iskustvo u toku školovanja, dobiju posao i razviju svoju karijeru.

Deo Unbox tima prisustvovao je sajmu, koji je trajao 3 dana i gde je bilo preko 30 kompanija iz različitih oblasti, sa kojima je bilo moguće direktno stupiti u kontakt, saznati o prilikama stručne prakse ili posla koji nude i ostaviti svoj CV.

Izvor: lična arhiva

Iako je događaj uglavnom bio za studente, diplomce ili postdiplomce, srednjoškolci su mogli da se upoznaju sa tim šta ih čeka i na koje fakultete da obrate pažnju, u skladu sa kompanijama u kojim bi želeli da rade. Pored toga, i da steknu uvid u to da je karijera jedno profesionalno putovanje, na koje kreću na temelju svojih interesovanja i ciljeva.

Ovakve prilike, kao što je Job Fair, omogućavaju mladima da se naoružaju potrebnim informacijama i razmisle o izboru svoje potencijalne karijere, kao i da saznaju o veštinama koje su relevantne za konkretnu karijeru i o tome šta sadašnji profesionalci u tom području rade kao deo svojih radnih uloga.

Da li ste znali da postoje sajmovi poput Job Fair-a ili ste možda posetili isti? Kada smatrate da bi trebalo početi sa razmišljanjem i istraživanjem svoje karijere? Ukoliko imate odgovore na ova pitanja ili želite da postavite neka druga, slobodno nam se obratite putem komentara, dela #Pitajnas ili društvenih mreža!

#čitamose

Kako ti se čini tekst?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.