DigiEduHack Obrazovanje 4.0

DigiEduHack Obrazovanje 4.0 je hakaton realizovan od strane omladinskih organizacija AEGEE-Niš i AIESEC-Serbia, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom, pod pokroviteljstvom Climate KIC-a, najveće evropske inicijative angažovane na ublažavanju klimatskih promena.

Tokom hakatona, svi učesnici su radili na istoj ideji i tematici – očuvanje životne sredine. Ove godine, čak 55 DigiEduHack-a održano je širom sveta tokom 09. i 10. novembra.

Što se tiče ovogidišnjeg DigiEduHack-a, organizovanog u Nišu, bio je inkluzivan, tako da za učešće nije bilo potrebno nikakvo programersko znanje. Ideja samog hakatona je bila da se pronađe korisna onlajn digitalna platforma putem koje će srednjoškolci i studenti u Srbiji imati pristup svim korisnim informacijama u vezi sa njihovim obrazovanjem.

Izvor: lična arhiva

Prvog dana, učesnici su imali priliku da čuju mnogo više o samoj temi u predavanjima Aleksandra Gligorijevića, ispred organizacije „Nauči me“, na temu „Principi obrazovanja“, kao i profesorke Marije Radosavljević, sa Ekonomskog fakulteta, na temu ,,Obrazovanje u doba digitalizacije“.

Nakon toga su, nasumičnim izborom putem aplikacije, učesnici bili podeljeni u timove. Svaki tim činilo je troje članova i svog mentora koji im je pomagao prilikom izrade idejnog rešenja.

Drugog dana hakatona, učesnici su imali prilike da čuju predavanje Bojana Gajića, energetskog menadžera grada Niša, na temu ,,Efekti Digitalizacije“, nakog čega su timovi prezentovali svoje ideje pred žirijem. Nedugo zatim, žiri je izabrao pobednike koji su dobili vredne nagrade, a samu ceremoniju zatvaranja obeležilo je zajedničko druženje učesnika i organizatora.

Izvor: lična arhiva

Šta o samom događaju kažu organizaori?

Kao i pri organozovanju svakog projekta, bilo je poteškoća, s obzirom na činjenicu da je ovaj projekat internacionalni, ali uz dobar odnos, saradnju i timski rad, u ime organizatorskog tima AEGEE-Niš, AIESEC- Serbia i Naučno-Tehološkog Parka u Nišu, možemo reći da su nam se očekivanja ispunila i da je sam hakaton prošao uspešno!“, rekao je Mladen Stojinović, član Aegee-Niš-a.

S druge strane, šta kažu učesnici?

Hakaton je ispunio moja očekivanja, bilo je zanimljivo i inspirativno. Upoznala sam ljude sa sjajnim idejama što je dodatno doprinelo celom utisku„, rekla je Ana Milošević, ovogodišnja učesnica.

Kako bi uvek ostao/la informisan/a o najnovijim dešavanjima u svetu aktivizma, nastavi da redovno posećuješ naš sajt, ali i pratiš društvene mreže! Ko zna, možda ubrzo i ti pronađeš pravu priliku za sebe. 😉 

#čitamose  

Kako ti se čini tekst?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.