Edukacija na Jutjubu

Mnogi ljudi edukaciju vezuju samo za školu i misle da onog trenutka kada prekinemo da se školujemo, prekidamo i sa našom edukacijom. To, naravno, nije istina.

Mi se edukujemo tokom čitavog svog života i nikada ne naučimo i ne spoznamo sve. Kao što je rekao Sokrat: “Tek sad znam da ništa ne znam”. Da li to znači da ne treba da se trudimo i da učimo van onoga gde moramo (škole)?

Naime, edukacija se nalazi svugde oko nas. Škola jeste jedan njen vid, ali ne i jedini. Možemo se edukovati putem televizije, novina, knjiga, muzike, filmova i još mnogo toga, a naravno i putem internet. 

Starije osobe nisu svesne do kakvih sve otkrića i saznanja možemo doći samo jednim klikom na Guglu, a mi nismo svesni koliko vremena utrošimo na tehnologiju bez toga da smo iskoristili njen pun potencijal

Prema istraživanju iz 2019, prosečan čovek je provodio oko 3 i po sata dnevno koristeći telefon i isto toliko koristeći računar. Možete li samo da zamislite do kakvih je sve otkrića mogao da dođe za to vreme samo da se usredsredio na odgovarajući sadržaj? 

Jutjub je definitivno jedna od aplikacija koja broji mnogo korisnika, tačnije oko 2 milijarde. Samim tim što ih ima toliko, znači da ima i dosta raznolikog sadržaja i to od onog koji je primeren bebama i deci, do nekih videa za zabavu i čak ozbiljnijih tema. Ukoliko bi voleo/la da saznaš kako da nađeš Jutjub videe koji će ti pomoći u tvojoj edukaciji, nastavi da čitaš tekst jer ćemo ti preporučiti nekoliko kanala sa sjajnim sadržajem!

Marija Vlahović

Marija je magistra primarnog obrazovanja, engleskog jezika i već nekoliko godina radi u struci kao učiteljica. Diplomirala je s najvišim prosekom, te je nagrađena Rektorovom i Dekanovom nagradom. Odlučila je da će sa nama, na svom Jutjub kanalu, podeliti sve savete koji se tiču škole, učenja, motivacije prilikom učenja, organizacije, kako prevladati teškoće u učenju, tehnike za lakše pamćenje i slično. 

Jedan od njenih najgledanijih videa je Metoda za brzo učenje kojom, ukoliko je dobro izvežbaš, možeš u treptaj oka savladati 100 stranica gradiva. Snimala je čak i videe o posebnim metodama učenja poput Metode 3 boje, mape uma, simbola i još mnogih drugih. 

Ukoliko ti metode za učenje ne predstavljaju problem, već ti loše ide organizacija učenja, i dalje je ovaj kanal stvoren za tebe! Marija je sa svima nama podelila, kako metode za učenje, tako i metode za organizaciju vremena za učenje. 4 pravila za organizaciju vremena je jedan od naših omiljenih videa na ovu temu.

Osim različitih metoda učenja i organizacije vremena, na ovom Jutjub kanalu možeš pronaći i motivacione videe, poput onih u kojima se govori o tome kako krenuti i gde pronaći motivaciju za učenje, ali i za sve ostale stvari u životu. Mnogi sebi postavljaju ovakva pitanja, a na ovom kanalu možeš pronaći i odgovore.

Dejan Savic – Sistemi su Resenje 

Dejan Savić snima video zapise o strategijama, tehnikama i alatima koji su mu pomogli i koje svakodnevno koristi da se kreće ka svojim najvažnijim poslovnim ciljevima. Sada pomaže drugima da započnu, rastu i skaliraju svoj biznis uz pomoć sistema.

Pored klasičnih videa poput saveta za učenje, organizaciju vremena i motivaciju, Dejan sa nama pomoću svog Jutjub kanala deli i savete iz mnogih drugih oblasti. On smatra, isto kao i mi iz Unbox-a, da formalno obrazovanje koje stičemo u školi nije dovoljno. Zato u svojim videima govori o marketingu, usponima i padovima tokom vođenja svog ličnog biznisa, aplikacijama koje ti mogu pomoći da napreduješ, kao i o korisnim navikama.

U prethodnih par godina je kroz ukupno 286 videa podelio svoja znanja iz najrazličitijih oblasti. Sem što ćeš korišćenjem njegovih saveta sa jutjuba postati produktivniji i motivisaniji, on će te naučiti kako da posluješ, vodiš dobar biznis i postaneš uspešan preduzetnik. Kako bi uspeo/la da se što bolje razviješ, Dejan je kroz svoje društvene mreže delio i svoj put ličnog razvoja. Kroz šta je sve prošao, kako se nosio sa problemima i kako se sad nosi možete ispratiti, kako na jutjubu, tako i na ostalim društvenim mrežama na kojima je atkivan, poput Instagrama

Nadamo se da će ti kanal Marija Vlahović pomoći da tvoje ocene u ovoj školskoj godini budu na zavidnom nivou i bolje nego ranije. Ukoliko su ti ocene već sada super ili jednostavno želiš da saznaš nešto više o tome kako postati sopstveni šef, ne zaboravi da pogledaš i kanal Dejan Savic – Sistemi su Resenje.  

Piši nam da li ti je Marija pomogla oko ocena, a takođe nemoj da zaboraviš da nam javiš ukoliko si uz pomoć Dejana započeo/la svoj uspešni biznis! U svakom slučaju, srećno sa oba!

Tvoje utiske očekujemo, kako dole u komentarima, tako i na našem Instagram nalogu

#čitamose 😇

Kako ti se čini tekst?
+1
4
+1
2
+1
2
+1
1
+1
1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.