Ja to mogu 💪

Uvek treba imati samopouzdanja jer se tako postižu ciljevi koji se zacrtaju. Treba sebe uvek bodriti sa “Ja to mogu!” jer kada počneš da veruješ da ti to možeš, ti ćeš to i uraditi! Zapravo, ovu rečenicu smo pozajmili od Isidore Ćirić, članice našeg Unbox huba koja ima 19 godina i trenutno je brucoškinja na Ekonomskom Fakultetu u Nišu.

Kako je situacija sa pandemijom sve nas zavorila u kuće, tako je Isidora htela da popuni svoje preveliko slobodno vreme neformalnim obrazovanjem, ne samo zbog popunjavanja istog već i zbog ličnog razvoja, ali i pomaganja zajednici. Inače Isidora u slobodno vreme čita, piše, ali i šeta na duže staze. Možda ste pročitali njen esej objavljen na portalu „Kliše“ Filozofskog fakulteta u Nišu 😉

Izvor: lična arhiva

Tek ove godine sam ušla u aktivizam. Član sam Unbox-a i neformalne grupe EXITO. Pohađala sam Evropsku školu debate, kao i mnoge druge koferencije i radionice”, kaže Isidora, koja do ove godine nije posvećivala vremena aktivizmu, da li što nije znala ili zbog toga što je bila nesigurna u sebe.

Koja su tvoja zaduženja u Unboxu, a koja u EXITU?

Što se tiče Unboxa, trenutno sam u funkciji novinarke. Najviše pišem, ali takođe izveštavam i sa različitih koferencija poput “Be Smart and Start!” ili “Best Week”, i kreiram sadržaj za društvene mreže. Međutim, dodatno na početku sam radila sklapanje saradnji sa različitim organizacijama radi stvaranja baze Resurs centra” Što se tiče EXITO tima, Isidora je navela da je zapravo taj tim iz Kuršumlije, ali da je od ove godine i u Nišu. Ono što su radili do sada jesu ekološke akcije, a za dalje planiraju!

Za Unbox sam se prijavila sasvim slučajno, to je bilo zimi kada sam se prijavljivala na sa sve i svašta. Videla sam oglas na Instagramu da je konkurs otvoren i onda sam se javila jednoj devojci koja me je preusmerila na Mariju. Marija mi je odgovorila, ali mi ni tada skroz nije bilo jasno šta je sve to, pa da bih ujedno i saznala, prijavila sam se!”. Isidora je ostala u Unboxu zato što je kako ona kaže videla da joj je Unbox otvorio i otvara dosta prilika u neformalnom obrazovanju, ali i u ličnom obrazovanju. Napomenula je da sve što radi za Unbox, radi sa uživanjem bez preopterećenja.

Izvor: lična arhiva

Koji su ti planovi u bliskoj budućnosti?

Nešto što mi je prvo je da se ostvarim u pisanju. Tačnije htela bih da jednog dana izdam svoju knjigu i da vidim da malim ekranima da je po mojim pričama rađen neki film, serija ili crtani. Do sada sam pisala dosta i prozu i poeziju. Slala sam pesme i na konkurse, ne uvek toliko uspešno, ali se trudim i dalje! Planiram da se usavršim u polju marketinga”.

Isidorin životni moto je “Nadaj se najboljem, očekuj najgore!” ali takođe neki skroiji moto joj je “Ja to mogu!”. Do skora joj to i nije bio moto tj. dok nije ušla u svet aktivizma i volonterizma. To je nastalo tačnije kada je trebala da priča pred kamerama, gde je sebe bodrila sa “Ja to mogu!” i na kraju i uspela 😁

Ovo je bila priča naše perspektivne i entuziastične Isidore. Za sva pitanja što se tiče našeg tima, slobodno nam se obratite u komentarima ispod, putem naše Instagram i Fejsbuk stranice, kao i putem specijalnog odeljka na našem sajtu #pitajnas, koji ćemo najčešće proveravati!

Čitamo se, ja to mogu! 💪

Kako ti se čini tekst?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.