Još jedna Nova godina, šta sada?

„Kako provesti praznike?“ je oduvek bilo teško pitanje. Unbox hab je tu sa mogućim rešenjem – imajte filmsko veče! Kada smo već pretrpani tehnologijom hajde da je iskoristimo na pravi način.

Prvo, hteli bismo da naglasimo razloge mladih za gledanje filmova koji mogu da budu potpuno različiti, kao na primer što su: zabava, želja za informacijama, želja za iskazivanjem emocijama i beg stvarnosti. Beg od stvarnosti je ozbiljna stvar jer se kroz film potencijalno to događa, zar ne? Bežimo tako što se hiljadu procenata fokusiramo na film i okruženje u njemu da zaboravimo na realan svet.

Elem, ipak ćemo vam prikazati listu od 7 filmova koje Unbox hab smatra odličnim za zimski filmski maraton.  

Izvor: Unsplash.com

Elf (Vilenjak)

„Vilenjak“ cenjenog redatelja Džona Favroa upravo je takav film, topla priča o svemu što možemo i moramo biti, čak i ako nas niko drugi u tome ne podupire. Njegov desetogodišnji brat ne veruje u Deda Mraza. Buddy shvata kako je njegov zadatak spasiti Božić za svoju porodicu, Njujork i celi svet.

Love Actually (Zapravo ljubav)

U pitanju je komedija koja je odavno na listi novogodišnjih filmova koji se u ovom periodu obavezno gledaju. Ovo je priča o 8 parova, koji su potpuno različiti i bore se sa svojim kritičnim situacijama i problemima. Radnja je smeštena u Londonu, pet nedelja pred Božić, a svi parovi žele svoje razmirice i probleme da reše do tada.

Die hard (Umri muški)

Dugo se polemiše da li je ovaj film u novogodišnjem vajbu ili ne, ali činjenica da junak ove priče spasava svet na Badnje veče lansira celu priču u top filmove koje trebate da pogledate za vreme praznika. Njujorški policajac, Džon Maklejn, na Badnji dan dolazi u Los Anđeles kako bi praznike proveo sa svojom porodicom.

Stiže u zgradu korporacije Nakatomi, na prijem priređen na radnom mestu njegove žene, kada sasvim neočekivano, grupa međunarodnih terorista preuzima kontrolu nad zgradom, držeći kao taoce sve zaposlene.

Wonderful Life (Divan život)

Početak filma je zaista mračan, glavni junak je Džordž Bejli (igra ga Džejms Stjuart), poslovni čovek na samom rubu samoubistva. On pred same praznike gubi ogromnu sumu novca koju ne zna kako da nadoknadi. Upravo tada se pred njim pojavi njegov anđeo čuvar Klarens (Henri Travers).

Ovde se ton filma potpuno menja. Njegov anđeo čuvar želi da ga odgovori od tog čina, da mu pokaže lepotu života. Nakon toga glavni lik sve više uči da je život veoma dragocen.

Izvor: Unsplash.com

Luda božićna zvona (Jingle All The Way)

Otac je obećao da će sinu za Božić kupiti akcijsku figuru Turbo Man koju dečak dugo želi. Međutim, igračka je rasprodana u svim tržnim centrima, a on mora putovati po celom gradu i takmičiti se sa svima kako bi je pronašao.

Poslednji Božić (Last Christmas)

Kate je mlada žena kojoj su svojstvene loše odluke. Njen poslednji sastanak sa katastrofom? To da je prihvatila da radi kao Deda Mrazov vilenjak za robnu kuću. Međutim, ona tamo upoznaje Toma. Njen život poprima novi zaokret. Za Kate se čini previše dobro da bi bila istinita.

Bolje pazi (Better Watch Out)

Ašli  je mislila da će joj ova noć u kojoj mora čuvati dete proteći glatko, ali sve se promeni kada opasni uljez provali u kuću i počne maltretirati nju i 12-godišnjeg dečaka Luka koga čuva. Ašli se pokušava obraniti najbolje što može, no uskoro otkrije kako ovo nije normalna provala.

Ovo je bio mali prozor u svet filmova koje bi trebalo da pogledate za vreme praznika (ako stignete, a već niste). Svaki film, kao i knjiga, na svoj način doprinosi ličnom razvoju, razmišljanju, ali i razonodi.

Čitav život je kao gledanje filmova. Samo što uvek stižeš deset minuta nakon početka i niko neće da ti objasni zaplet nego moraš sam da zaključuješ na osnovu tragova – Teri Pračet

Za sva pitanja u vezi ove teme ili ukoliko, naravno, vi imate neki predlog filma, slobodno nam se obratite u komentarima ispod, putem naše Instagram i Fejsbuk stranice, kao i putem specijalnog odeljka na našem sajtu #pitajnas, koji ćemo najčešće proveravati!

Do tada, čitamo se 🤗

Kako ti se čini tekst?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.