Kako do prvog posla uz Job Fair!

BEST Niš je jedna od organizacija koja kroz različite projekte pokušava da pomogne mladima da razviju svoj pun potencijal i steknu veštine i znanja koja će im pomoći da se razviju lično i profesionalno. Jedna od aktivnosti koje realizuju za profesionalni razvoj mladih je i JOBB FAIR sajam poslova i praksi za mlade o kom smo malo više porazgovarali sa Nikolijom Ristić – Media Responsible u BEST timu.

Naime, JOB FAIR je sajam poslova i stručnih praksi namenjen studentima, diplomcima, postdiplomcima, ali i srednjoškolcima s ciljem da im predstavi koncept karijernog razvoja i zapošljavanja, olakša put do željenog posla, prakse ili stručnog usavršavanja, pruži mogućnost da se možda po prvi put susretnu s pisanjem CV-a, ali i povežu sa kompanijama koje će zauzvrat dobiti mlad, motivisan i pre svega, stručan kadar.

Za razliku od prošlogodišnjeg sajma održanog u onlajn varijanti, predstojeći će se održati u hibridnoj varijanti od 7. do 9. marta 2022. godine- uživo u hotelu ,,Tami Residence“ u Nišu i online na adresi online.jobfairnis.rs. Broj posetilaca koji mogu da učestvuju uživo je ograničen, u skladu sa epidemiološkim merama, dok će ostali posetioci imati mogućnost da sajam prate putem live stream-a.

Tokom tri dana sajma, učesnici će imati priliku da se bliže upoznaju sa kompanijama kao što su Microsoft, APTIV, Johnson Elecrtic, Quest i još 30 drugih, saznaju kako one rade i sarađuju, šta su očekivanja od mladih koji bi postali njihovi zaposleni i kakve su mogućnosti za dodatno usavršavanje unutar istih. Takođe, pored upoznavanja sa kompanijama, svakog dana sajma održaće se i 4 zanimljiva predavanja o različitim aspektima zapošljavanja – ličnom brendingu, radu od kuće, motivaciji i napredovanju i razgovoru za posao. Fokus će biti na veštinama organizacije vremena, komunikaciji, javnom nastupu, ali i networking-u, kako će učesnici koji budu pratili događaj uživo moći bliže da se povežu sa prisutnim kolegama, ali i predstavnicima gorepomenutih kompanija.

Broj mesta uživo je ograničen na 50, a zainteresovani mogu da se prijave već danas putem linka. Učesnici koji se prijave onlajn pratiće putem live stream-a, gde će moći da gledaju razne tribine, prezentacije, kao i radionice, uz pomoć kojih će steći nove veštine i saznanja koja se tiču poslovnog sveta i koja će im kao takva pomoći kasnije prilikom odlaska na praksu i zapošljavanja.

Bilo da ste studenti kog čeka posao/praksa ili srednjoškolci koji već sada o tome razmišljaju, prijavite se na Job Fair ukoliko želite da iz prve ruke vidite kako to izgleda razgovarati s predstavnicima kompanija, kako biste za sutra znali šta od istih možete očekivati.

#čitamose 🙋

Kako ti se čini tekst?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.