Lepljive beleške – najbolja stvar ikada!

Sticky notes ili lepljive beleške su papirići koji se koriste kod kuće, u školi ili na poslu za pisanje beleški i podsetnika. Mogu biti različitih boja, oblika i veličina, a ukoliko provodiš dosta vremena za računarom, možeš koristiti i samu aplikaciju Sticky notes. Mada, za početak preporučujemo da probaš sa papirom i olovkom. Zbog čega? Koje su to prednosti korišćenja lepljivih beleški?

Kao jednu od najvećih prednosti izdvajamo izvlačenje lekcije u kratkim crtama ili prepričavanje lektire, što pruža mogućnost da se brže i efikasnije prisetiš samog sadržaja. Ove papiriće možeš da upotrebiš i za obeležavanje udžbenika odnosno određenih stranica ili poglavlja.

Bonus savet – obavezno kupi i providne lepljive papiriće, njih možeš da koristiš za isticanje ključnih pojmova ili rečenica, a da pritom ne švrljaš same stranice knjige.

Izvor: Unsplash

Ukoliko na času radite u grupama, radi lakše podele, prepoznavanja ili prikazivanja nekih specifičnosti može se primeniti metoda – jedna grupa jedna boja.

Za postavljanje ciljeva, bilo trenutnih bilo dugoročnih, lepljive beleške su odlična stvar – ima li boljeg osećaja nego kada postignete i štiklirate taj ostvareni cilj na svojoj listi?!

Ne zaboravi jednu jako važnu stvar: Kad je teško, na lepljivom papiriću stoji smeško!

Čuvene motivacione poruke – ne moraš uvek beskonačno da listaš Instragram profile sa ovim porukama, jednostavno ih napiši na lepljivim papirićima, zalepi po sobi i pročitaj svaki put kada nemaš motivaciju za učenje.

Izvor: Unsplash

Planiranje – možda nije tako teško napraviti listu planova i obaveza i rokova za izvršenje istih, ali je definitivno teško dosledno se pridržavati toga ili obaviti sve što je navedeno. Takođe, dešava se i da multitasking nije efikasan baš svaki put. Zato je najbolje da napraviti sistem planiranja koji će omogućiti da se ne osećaš kao da si zauzet celog dana.

Pitaš se, kako? Unbox tim ti otkriva tajnu!

  1. Uzmi 6 lepljivih beleški, poželjno je da budu različitih boja, i na svakoj od njih zapiši određenu kategoriju na vrhu (npr. školske obaveze, nabavka, poslovi po kući i slično);
  2. Razmisli i zapiši sve zadatke koje bi trebalo uraditi u svakoj kategoriji (najbolje je planirati na nedeljnom nivou);
  3. Svakog dana izaberi jednu kategoriju i odradi bar 3 stavke sa te liste (recimo da ima u proseku po 5 stvari u okviru svake kategirje).

Ukoliko si umoran/umorna od pitanja šta treba da radiš svakog dana, ovo je idealna stvar za tebe. Sve se nalazi na jednom mestu i vizuelno su odvojene kategorije, samim tim je i jednostavnije snaći se. Pitaš se- zašto baš 6 papirića? Pa namerno, jer je jedan dan predviđen za odmor. Ne zaboravi, i to je važno!

Reci nam, da li planiraš da kreneš sa korišćenjem lepljivih beleški ili možda već imaš godišnje zalihe istih u svom domu? Ukoliko imaš još neki predlog kako ih je moguće iskoristiti, javi nam se putem komentara ili društvenih mreža!

#čitamose! 🤗

Kako ti se čini tekst?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.