„Ljubav je nežna“

U subotu 09. septembra 2021. godine, na Filozofskom fakultetu u Nišu, održana je radionica na temu prevencije nasilja u porodici i nasilja nad partnerom pod nazivom „Ljubav je nežna“ neformalne grupe Pokreni se!, na čelu sa Kristianom Tomićem kao moderatorom. Prema njegovim rečima, ovo je prva radionica u nizu planiranih koje će biti održane u još četrnaest gradova i opština. Sam cilj programa jeste da se, pored edukovanja učesnika, istraži koliko je nasilje zastupljeno među omladinom i šta nadležne institucije rade povodom toga.

Izvor: lična arhiva

Ovo je bila radionica otvaranja i zadovoljan sam kako je prošla„, rekao je Kristian, objasnivši da su tokom nje učesnici imali priliku da prođu kroz tri različite vežbe za čije obavljanje su imali ograničeno vreme, koje je, iako kratko, iskorišćeno na efikasan način.

Utisci sa radionice su vrlo pozitivni. Generalno sam znala o ovoj temi, ali nikad nije na odmet da se čuje nešto dodatno o tome„, rekla je Staša Vuksanović, jedna od učesnica, koja je posebno istakla važnost da se mladima, pa i svima ostalima, podiže svest o ovom problemu, jer se broj nasilnika i broj osoba koje trpe nasilje i ćute o tome iz dana u dan sve više povećava.

Izvor: lična arhiva

Ukoliko ti se dopala svrha samog programa i voleo/volela bi da budeš deo njega, prijavi se za neku od preostalih radionica putem njihove Instagram stranice i na jedan sasvim drugačiji način saznaj nešto više o važnosti jedne ovako ozbiljne teme.

Kako ti se čini tekst?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.