Poslovni izazov

Organizacija Dostignuća Mladih u Srbiji uz podršku partnera, organizovala je 5. po redu Poslovni izazov u ovoj školskoj godini. Takmičenje namenjeno razvoju profesionalnih, poslovnih i preduzetničkih veština kod srednjoškolaca iz Beograda održano je u periodu od 23-24. novembra.

Izvor: Dostignuća mladih, Instagram profil

Pred preko 90 učenika iz 21 beogradske srednje škole našao se izazov: kako prepoloviti bacanje hrane, smanjiti otpad i podići svest o održivom razvoju?

Tim koji su činili Teodora, Tamara, Ilijana, Dušan i Sonja iz Četvrte gimnazije u Beogradu odneo je prvo mesto. Ovi talentovani srednjoškolci osmislili su ekološki prihvatljiv sistem za navodnjavanje, koji radi na solarnu energiju i primenu pronalazi u poljoprivredi gde pomaže racionalizaciji korišćenja vode. 

Drugo mesto osvojili su učenice Sara, Andrijana i Simonida iz Farmaceutsko-fizioterapeutske škole sa izumom vertikalne bašte koja obezbedjuje masovnu održivu proizvodnju hrane uz istovremenu implementaciju edukativnog centra fokusiranog na održivoj poljoprivredi. 

Izvor: Dostignuća mladih, Instagram profil

Treće mesto otišlo je u ruke Filipa, Ognjena, Mihajla M, Mihajla V. i Luke iz Tehničke škole u Železniku. Oni su osmislili proizvod Bio Box koji predstavlja kutiju od biorazgradivog materijala za ubrzano kompostiranje koja se koristi za odlaganje otpada organskog porekla (hrana biljnog porekla) i njegovu ubrzanu biološku razgradnju.

Ovi uspešni beogradski srednjoškolci pobedom i idejama obezbedili su plasman na nacionalno finale takmičenja Poslovni izazov, a o njihovom plasmanu odlučio je žiri sačinjen od sledećih članova: Dara Gravara Stojanović iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Tijana Medaković iz kompanije Nestlé i Vladimir Škorić sa Univerzitet Metropolitan.

Kako ti se čini tekst?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.