Postani best – idi na BEST Week!

Bilo da pratiš rad našeg tima i organizacije “Nauči me” ili neke druge nevladine organizacije, svaka će ti pokazati isto, a to je da ukoliko zaista želiš da postigneš svoj maksimum, osim učenja u školskoj klupi moraš da se oprobaš i u onom drugom, van nje. Baš zbog toga, različite organizacije organizuju pregršt događaja kako bi ti približile značaj neformalnog obrazovanja, što su tokom čitave prošle nedelje činili i članovi BEST-a u nedelji punoj edukacija, radionica i predavanja pod nazivom BEST Week.

Izvor: lična arhiva

BEST Week je, kako mu i samo ime kaže, projekat organizacije BEST čiji je cilj da se mladima približe neke veštine i oblasti koje im mogu značiti na dalje, a ne mogu ih steći formalno. Ovom projektu je posvećeno sedam dana gde se u skoro svakom obrađuju različite teme i namenjen je mladima uzrasta od 15 do 30 godina. Nešto više o samom događaju, ali i realizaciji istog saznali smo od glavne organizatorke BEST Week-a 21, Milene Radosavljević.

BEST Week je nastao u želji da mladima prenesemo neko neformalno obrazovanje i da utičemo na to da se mladi razvijaju i van školskih ustanova“, rekla je Milena i dodala da broj mesta nije ograničen i da te, ukoliko u okviru jednog dana prisustvuješ svim predavanjima, na kraju dana očekuje sertifikat. 

Izvor: lična arhiva

Ove godine, teme o kojima se govorilo su preduzetništvo, marketing, finansije, informacione tehnologije, karijerno usavršavanje, zdravlje, ali i bezbednost u saobraćaju. Ali koja su to sve znanja mladi mogli da ponesu sa sobom?
Za dan finansija su sigurno poneli sa sobom neke stvari u smislu ako budemo otvarali svoje preduzeće sutradan znamo na šta da obratimo pažnju, znamo preko čega možemo da platim nešto čak i da ne platimo, neke rupice u zakonu i slično. Mogli su i  da nauče kako da sutradan, ako već nemaju svoj LinkedIn mogu da ga naprave, a ako ga imaju kako da ga modernizuju“, ali i još mnogo toga drugog. 

Međutim, nije sve tako jednostavno, jer se iza svakog projekta krije i ona druga, teža strana, a to je njegova priprema koja je u slučaju BEST Week-a trajala čak tri meseca u kojima je jedna od glavnih tačaka bio svakako odabir tema.
Seli smo kao tim, izabrali smo neke teme za koje smo mislili da su zanimljive ljudima, stavili ih u anketu, stavili u anketi deo gde su mladi ljudi dopisivali nešto što su oni želeli da čuju, a mi nismo stavili u anketi i na osnovu svega toga i jedne ankete koja je išla na Instagram na storiju smo izvukli ovih šest tema“.

Izvor: lična arhiva

Nakon što su teme odabrane, trebalo je da budu raspoređene po danima što je zavisilo od toga koji predavač je kad slobodan, ali se i oslanjajući malo na logiku koja tema bi najviše odgovarala kom danu.
To je bilo u dogovoru sa predavačima kada su oni slobodni i kada oni mogu da dođu i onda smo gledali da uklopimo tako da svi mogu da budu u tom trenutku prisutni. U zavisnosti od perioda nedelje su prema logici birali koja će tema biti koga dana“.

Ukoliko ove godine nisi bio/bila u mogućnosti da posetiš barem neko predavanje tokom BEST Week-a, evo ti jedan od glavnih razloga zbog kog bi to trebalo da učiniš sledeće:
Ukoliko bi želeli da nauče neke nove stvari koje će im biti korisne sutradan ili odmah primenjive, ja bih im stvarno toplo preporučila da dođu i da čuju“.

Izvor: lična arhiva

Dakle, nemoj biti lenj i sedeti kući ograničavajući se formalnim obrazovanjem, već se potrudi da proširiš svoje vidike kako bi mogao da otkriješ svoj pun potencijal! Osim toga, ukoliko su ti Bestovci privukli pažnju, onda imaj na umu da te krajem godine očekuje EBEC– veliko inženjersko takmičenje u kome se nadmeće više timova u cilju rešavanja zadatog zadatka na najbolji mogući način. O tom, ali i projektu kao što je na primer Job Fair možeš pročitati na njihovom sajtu, a nas nastavi da pratiš kako bi uvek bio u toku sa svetom neformalnog obrazovanja!

Kako ti se čini tekst?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.