Prijavi se za EBEC!

European BEST Engineering Competition (EBEC) je timsko inženjersko takmičenje organizacije BEST koje će se održati u periodu od 25. do 27. februara putem platforme Discord.  Nešto više o samom događaju saznali smo od glavne organizatorke, Marije Ivanović.

Naime, EBEC se sastoji od dve kategorije- studije slučaja (u okviru koje učesnici treba da istraže jedan problem bilo iz svakodnevnog ili poslovnog sveta i za isti pronađu najbolje rešenje) i inovativnog dizajna (kod kog takmičari takođe dobijaju neki problem za koji treba da osmisle, dizajniraju i prezentuju neko inovativno rešenje u vidu prototipa).

Izvor: lična arhiva

EBEC je namenjen prvenstveno studentima inženjerskih fakulteta (kao što su Elektronika, Građevina, Mašinstvo…), međutim, nije redak slučaj da se prijave i oni sa ostalih. Do ove godine se moglo prijaviti jedino u okviru tima od po četvoro, dok je sada situacija malo drugačija, te učesnici mogu da se prijave i u manjim grupama ili čak individualno, pri čemu će organizacioni tim formulisati timove tako da svi broje po četiri člana.

Prvog dana takmičenja organizuje se preliminarna runda u trajanju od 2h u okviru koje će takmičari dobiti neki manji problem koji za to vreme treba da reše, a ocenjivaće ih žiri namenjen za tu rundu. Oni timovi koji prođu, plasiraće se dalje u finalnu rundu koja traje 24h i koja je namenjena rešavanju kompleksinijih problema, pri čemu će žiri iz ove runde odabrati koji su timovi zaslužili da zauzmu prvo, drugo i treće mesto u okviru obe kategorije.

Članovi žirija su pretežno profesori sa fakulteta, a oni učesnici koji se plasiraju dalje imaće priliku da nastave s takmičenjem u regionalnoj rundi u Mariboru, dok će se onim timovima koji se tamo pokažu kao najbolji, pružiti šansa da odu na finalnu rundu koja obuhvata celu Evropu i koja će se ove godine najverovatnije održati u Zagrebu.

Izvor: lična arhiva

Kao glavne razloge zbog kojih bi trebalo da se prijaviš, izuzimajući novčani deo nagrade koji očekuje one najbolje, Marija navodi sledeći:
Razbijaju se barijere koje ljudi generalno imaju prema takmičenjima, mnogo stvari se može naučiti, grade se neka nova prijateljstva. Učesnici dobijaju priliku i da idu u inostranstvo, ali i rade na nečemu na čemu nemaju priliku da rade svakog dana“, pri čemu dodaje da je ovo savršena prilika i za lično, pa i karijerno usavršavanje, kao i razvijanje nekih novih veština.

Ukoliko si student i sve ovo ti zvuči super, klikni ovde i popuni prijavu! Više o takmičenju možeš saznati na sajtu EBEC Niš.

#čitamose 💻

Kako ti se čini tekst?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.