Youth Innovation Center

01-11-2018

per person /
RSD

Besplatno

Youth Innovation Center 2018/19.

Organizacija

Nauči me

Kategorija

Programi

Učesnici

Still no participant

Iskutva

Still no reviews

Bilo da želiš da se baviš biznisom, inovacijama ili društvenim aktivizmom, sigurno želiš ono što svi žele: da radiš ono što voliš, da uživaš u svom radu i da na ovom svetu ostaviš trag. To je prvi i najvažniji korak na prelepom putu odrastanja, ali se to lako zaboravi u moru obaveza i jurcanja za ocenama. Zato smo u UNBOX Habu stvorili program koji mladima pruža priliku da otkriju sebe i nauče kako da menjaju svet.

Prvi korak je izazov za tebe – samo jedno pitanje:

Šta je tebi dovoljno važno i vredno da na to potrošiš dva sata svakog dana?

Možda još ne znaš šta je to za tebe. Možda znaš šta je, ali ne znaš šta bi i kako s tim... Vrata su otvorena  – red je na tebe!

28

učesnika

10

mentora

3

team building putovanja

100

sati rada

Šta je Youth Innovation Center?

YIC je program napravljen da pomogne svakoj mladoj osobi da otkrije strast svog budućeg poziva. Zatim tu ljubav zajedno pretvaramo u dobro isplaniranu akciju! Kako mislimo da to uradimo?

  • Sakupili smo tim mentora koji će motivisati, deliti svoje znanje i iskustvo. Svaki susret sa mentorima neće biti školsko predavanje namenjeno kopiranju velikih, već brainstorming sesija i inspirativno druženje u atmosferi u kojoj možeš da pitaš i sa drugima istražiš svoje afinitete.
  • Idemo u posetu važnim privatnim kompanijama i javnim institucijama koje su važne za ono što vas interesuje. Niko nije postao stručnjak sedenjem kod kuće! I ovo je neki oblik mentorstva, samo sa mnogo više očiglednih primera, izazova i rešenja koja će ti pokazati da uvek ima prostora za one koji su spremni da uče i da rade drugačije.
  • Svemu tome dodali smo i nekoliko prilika za team-building i umrežavanje sa ljudima van Niša kako bismo malo „izašli iz kutije“. Neki od mentora spremili su i posebne izazove i prilike jer su i sami bili tu gde si ti sada, pa imaju mnogo toga što žele da ti pokažu.

Kako radimo i šta smo spremili?

Ceo program trajaće više meseci, ali smo se potrudili da ceo rad u Unbox habu bude inovativan i u najboljim uslovima koje moderno obrazovanje može da ponudi.

  • Tokom rada u UNBOX Habu svaki učesnik ima svoj kompjuter, brz internet i savremene kolaborativne softvere, a koristimo i druge zanimljive mogućnosti haba.
  • Mentori su stalno dostupni i raspoloženi da za razgovor i pomoć.
  • Program je individualizovan i usklađuje se prema posebnim potrebama učesnika.
  • Insistiramo na praktičnoj primeni i learning by doing

Garantujemo ti da ćeš često morati da napuštaš zonu konfora, ali veruj nam, to će uvek biti fantastično i sasvim drugačije iskustvo u učenju koje nikada nećeš zaboraviti.

Raspored aktivnosti

Ukoliko imaš između 15 i 20 godina, popuni onlajn upitnik do 20. novembra 2018. godine. Očekuj mejl potvrde i poziv na lični intervju sa našim organizacionim timom.

Na osnovu upitnika i beleški sa intervjua, zajedno sa timom mentora, napravićemo izbor učesnika. Veoma nam je važno da prijavu popuniš samostalno i iskreno (prebrižni roditelji STOP!). Ovaj program zahtevaće tvoje vreme i posvećenost jer samo tako možemo da garantujemo odlične rezultate. Na izbor će najviše uticati nivo motivacije koji ćeš nam pokazati.

Radionice su zvanično počele 8. decembra 2018. godine. Trajale tri do četiri sata i dešavale se uglavnom jednom nedeljno. Putovanja i posete su naknadno planirani.

Jedan od rezultata YIC programa su individualni ili timski projekti koje ćete raditi u saradnji sa mentorima. Postoji li bolji dokaz da ste uspeli da shvatite šta želite da radite od toga da napravite plan i zapravo probate da nešto probate da uradite? Pomoći ćemo ti da napraviš plan aktivnosti, opis projekta i budžet, kao i da spremiš svoj prvi javni nastup na kome ćeš predstaviti svoju ideju!

Za kraj smo spremili nešto posebno. Svi projekti koji dođu do jasnog plana aktivnosti dobiće prostora na finalnom javnog događaju gde će biti predstavljeni javnosti i u sredstvima informisanja. Najboljima želimo da poklonimo ono najbolje što imamo: korišćenje svih mogućnosti UNBOX Haba tokom 6 meseci kao i našu pomoć u traženju podrške za realizaciju svojih projekata.

Finalni događaj se održao 31. maja 2018. godine od 12 časova u Hotelu Aleksandar u Nišu.

Upoznaj mentore na programu...

Danas

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Balkan IDEA Novi Sad

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Volonterski centar Zagreb

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Naš svet naša pravila

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Grupa izađi

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Moć promene

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Širi dalje

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Omladinski centar Zaječar

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Dom B612

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

SheCodes

ORGANIZACIJA

VIŠE INFORMACIJA

Glavni organizator

Nauči me

INOVACIJE U OBRAZOVANJU
VIŠE INFORMACIJA

Organizacija "Nauči me" iz Niša postoji od 2015. godine i aktivno se bavi inovacijama u obrazovanju, samoučenjem i demokratizacijom znanja

Ana Veljković

#UČENIČKE KOMPANIJE
VIŠE INFORMACIJA

Cena : Free

Max Availability : 20

Nivo : Srednjoškolac Student

Naplata : Besplatno

Question

[contact-form-7 id="2509"]